ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2018: ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη τιμά τον Γεώργιο Καραϊσκάκη

Με πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 19, 21 και 22 Ιουλίου ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη θα τιμήσει και φέτος τον Αρχιστράτηγο της Ελληνικής Επανάστασης Γ. Καραϊσκάκη στη γενέτειρά του, τη Σκουληκαριά.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις ξεκινούν με δύο ημέρες αφιερωμένες σε αθλητικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες μεταξύ ομάδων του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, ενώ το Σάββατο 21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο, καθιερωμένος πλέον, αγώνας δρόμου “Στα χνάρια του γιου της Καλογριάς“. Στον 3ο αυτόν αγώνα δρόμου τιμής που γίνεται σε δύο διαδρομές σπάνιας φυσικής ομορφιάς, των 5 και 10 χιλιομέτρων, και στην περιπατητική διαδρομή των 5 χιλιομέτρων που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι Αρτινοί. Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις και απονομή διπλωμάτων των νικητών, και παρουσίαση και επίδειξη της ομάδας Γ.Σ.ΆΡΤΑ Handball 2015. Η ημέρα θα κλείσει με μουσική βραδιά.

Την Κυριακή 22 Ιουλίου, ημέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της ιστορικής μάχης της Αράχωβας από τον Αντιστράτηγο ε.α. και επίτιμο Διοικητή Στρατιάς, κ. Ελευθέριο Σταμάτη, καθώς και παρουσίαση μουσικοχορευτικού δρώμενου με τίτλο «Γεώργιος Καραϊσκάκης: Ένα παλληκάρι ωραίο σαν μύθος», κατά το οποίο πολυπληθή χορευτικά τμήματα του Δήμου Φυλής (Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων και Σύλλογος Ζεφυρίου) παρουσία του Δημάρχου τους, κ. Χρήστου Παππού, καθώς και δεκάδες μικροί και μεγάλοι χορευτές χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Καλεντίνης και του Πολιτιστού Συλλόγου Διασέλλου, και με την αφήγηση δυο μαθητριών Λυκείου του Δήμου Γεωργίου Καραïσκάκη θα γίνει αναδρομή σε μεγάλες ιστορικές στιγμές της ζωής του ήρωα.