Ψήφισμα σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του Αθανασίου Γαλύφα

Στην Άνω Καλεντίνη σήμερα, 8 Απριλίου 2021, ημέρα  Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, που συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς, έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου του, Γεωργίου Κουρτέσα, στο άκουσμα της θλιβερής αναγγελίας του θανάτου του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Αθανασίου Γαλύφα, εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα σε ένδειξη πένθους για τον θάνατό του και ελάχιστου φόρου τιμής προς το πρόσωπό του.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Οραματιστής, δημοκράτης, ιδεολόγος, έντιμος, ακούραστος και πάντα νέος στη σκέψη, ο Αθανάσιος Γαλύφας, υπήρξε ένα από τα επιφανή και μακροβιότερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη και πρώην Δήμου Ηρακλείας, υπηρετώντας με ήθος, αίσθημα ευθύνης, αντικειμενικότητα και συνέπεια τον τόπο μας για πολλά χρόνια από θέσεις ευθύνης,  αφήνοντας πίσω του σπουδαία πολιτική παρακαταθήκη.

Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Δήμο μας συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία ανθρώπων, όπως ο εκλιπών Αθανάσιος Γαλύφας, όχι μόνο γιατί ήταν άριστος γνώστης των λειτουργιών του, αλλά και γιατί επιχειρούσε από όποιο μετερίζι υπηρέτησε, να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες, να στηρίξει τους κοινωνικά πιο αδύναμους, να δημιουργήσει μία κοινωνία  ανοικτή, να φέρει την τέχνη και τον πολιτισμό κοντά στον καθένα. Ο Θανάσης Γαλύφας θα έχει πάντα μια θέση στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και στις καρδιές μας, ενώ η στάση ζωής και το πολιτικό του ανάστημα θα αποτελούν παράδειγμα για όλους εμάς τους νεότερους.

Ας αναπαύεται εν ειρήνη στη γη μας, τη γη αυτή που αγάπησε βαθιά και υπηρέτησε με αφοσίωση καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του.

Θανάση, σε αποχαιρετούμε με αγάπη και σεβασμό, καλό σου ταξίδι.

Για τους λόγους αυτούς,

το Δημοτικό Συμβούλιο Γεωργίου Καραϊσκάκη

α π ο φ α σ ί ζ ε ι   ο μ ό φ ω ν α:

  • Να παραστεί ο Δήμαρχος κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας και να  εκφωνήσει  τον επικήδειο λόγο.
  • Να εκφραστoύv τα συλλυπητήρια τoυ Σώματoς στηv oικoγέvεια τoυ εκλιπόvτoς.
  • Να τηρηθεί εvός λεπτoύ σιγή στην μvήμη τoυ,  στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να κυματίσει μεσίστια η Ελληνική Σημαία στoυς ιστoύς τoυ Δημαρχιακoύ Μεγάρoυ κατά την ώρα της εξοδίου ακολουθίας του.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό τoυ εκλιπόντος από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Να αναγνωστεί το παρόν Ψήφισμα στην εξόδιο ακολουθία και να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Αιωνία του η Μνήμη.

Έγινε, αποφασίσθηκε και υπογράφεται.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ               Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΑΣ                               ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΙΓΔΟΣ