Δωρεάν για όλους εξέταση για τον κορωνοϊό με rapid test στις Δημοτικές Ενότητες Τετραφυλίας και Γ. Καραϊσκάκη

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού (rapid tests) θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν στα Δημοτικά Καταστήματα του Διασέλλου και του Αστροχωρίου ως εξής:
στο Διάσελλο την Πέμπτη 18 Μαρτίου από τη 1:00 έως τις 2:00 μ.μ.
στο Αστροχώρι την Παρασκευή 19 Μαρτίου από τις 9:00 έως τις 10:30 π.μ.

Δεν υπάρχει όριο προσέλευσης ατόμων. Καλό θα είναι η προσέλευση των πολιτών να είναι μαζική, ώστε να υπάρξει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα για το ιϊκό φορτίο της περιοχής μας, ιδίως από ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με πολλά άτομα, όπως: εργαζόμενοι στον δήμο, σε ταχυμεταφορές, σε άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν σε λειτουργία κ.ο.κ.

Για τη μετάβαση στον χώρο απαιτείται αποστολή μηνύματος στο 13033 με τον κωδικό 1 (μετακίνηση για λόγους υγείας) ή έγγραφη βεβαίωση με τον ίδιο κωδικό.

Οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει:
α) να προσέλθουν έγκαιρα στους χώρους διεξαγωγής των rapid tests, ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί ομαλά εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων που έχουν τεθεί από τον ΕΟΔΥ,
και
β) να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Για τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος του ελέγχου θα ζητηθεί αριθμός τηλεφώνου επικοινωνίας.

Στον χώρο όπου θα διενεργούνται τα τεστ, οι προσερχόμενοι οφείλουν να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό (υποχρεωτική χρήση μάσκαςτήρηση απόστασης μεταξύ των ατόμων).