ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Μέτρα πρόληψης του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη για τον κορωνοϊο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   Άνω Καλεντίνη, 13 Μαρτίου 2020
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ    
ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ    

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με κύριο μέλημα την προστασία της υγείας των δημοτών μας και όλων των συνανθρώπων μας και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σοβαρότητας της κατάστασης καθώς και την ανάγκη επίδειξης συλλογικής και ατομικής υπευθυνότητας, από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη αποφασίστηκαν:

1) Να αναρτηθούν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες ενημερωτικές οδηγίες σε συνέχεια των ήδη κοινοποιηθεισών για τον κορωνοϊό.

2) Συνεννόηση και συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Άνω Καλεντίνης.

3) Εγρήγορση τιμών Δομών της Βοήθειας στο Σπίτι για την ενημέρωση των ευπαθών ομάδων και τον εντοπισμό ενδεχομένων κρουσμάτων.

4) Τοποθέτηση σε όλους τους Δημοτικούς χώρους αντισηπτικών και απολυμαντικών.

5) Ενημέρωση των δημοτών καθώς και των συνεργαζόμενων με τον Δήμο (προμηθευτών, αναδόχων έργων και υπηρεσιών κ.τ.λ.) ότι για το επόμενο χρονικό διάστημα της επίσκεψής τους στις υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία, καθώς πολλές από τις υποθέσεις μπορεί να επιλύονται τηλεφωνικώς, χωρίς προσωπική επίσκεψη.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Δημοτική Ενότητα Τετραφυλίας               26853 60309
Δημοτική Ενότητα Γ. Καραϊσκάκη           26813 62407
Δημοτική Ενότητα Ηρακλείας                   26813 60823 και 26813 60819

6) Με ενέργειες του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη δημιουργείται στο Κέντρο Υγείας Άνω Καλεντίνης συγκεκριμένος χώρος για ύποπτα περιστατικά και κρούσματα.

7) Ακυρώνονται όλες οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις έως 25 Μαρτίου.

8) Σε πλήρη συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για απολύμανση των Σχολείων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Περικλής Α. Μίγδος